Машински парк

CNC Машина за сечење со воден млаз (WJ4020) со 5 оски

Максимални дебелини на сечење 180mm
Димензии 4000x2000mm
Услуги сечење на секаков вид на материјал освен калено стакло и дрво
Пумпа KMT Standard 4000 bar

CNC 3 осна плазма + оксиген машина за сечење

Максимални дебелини на сечење до 50мм нерѓосувачки челик, до 60мм обичен челик
Димензии 6000x2000mm
Услуги сечење на различни 2Д форми
Плазма систем Hypertherm HPR260

CNC ударна преса за штанцање

Максимална дебелина на лимови за штанцање до 5мм нерѓосувачки челик, до 6мм обичен челик
Димензии 4000×1250 mm
Услуги префорација на лимови за различни форми

3 осни CNC вертикални глодалки (центар)

Димензии XYZ 1000x600x600
Моќност на вретено 18kW
Уравување Siemens 828D with ShopMill+ Delcam powerMill 2012

NC машини за виткање на лимови со 4 валци

Максимални дебелини до 18mm
Димензии do 2000 mm
Услуги виткање на цилиндри и конуси

NC машини за виткање на цевки

Капацитет цевки од нергосувачки челик до 50.8 пречник со максимални дебелини од 1.5 mm
Димензии до 4000mm
Услуги виткање на колено со централен радиус 2D и секакви просторни форми од цевки

Лиценциран софтвер

Solid Works Premium 2012
Delcam PowerMill 2012
Lantek Expert CAM